eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Két hét múlva dönt a népszavazási kezdeményezéséről az OVB

Két hét múlva, június 25-én dönt a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezéséről az Országos Választási Bizottság (OVB); erről a testület hétfőn hozott határozatot nyolc igen, egy nem szavazat ellenében.

Bordás Vilmos, az OVB Fidesz által delegált tagja azt javasolta, hogy a lehetőségekhez képest minél hamarabb döntsenek érdemben a három kérdésben.

"Meglehetősen egyszerű dolgunk van. Most már végre jóvá kell hagyni az aláírásgyűjtő íveket, ezért a feladatunk sem olyan óriási, hogy ne lehetne gyorsan megtenni" - mondta.

Halmai Gábor, a testület elnökhelyettese szerint viszont nem egy technikai döntés meghozatala előtt állnak.

Szoboszlai György, testület MSZP által delegált tagja szerint sem egy egyszerű automatikus döntés előtt áll az OVB. Mint mondta, az ügyben nagyon körültekintően kell eljárniuk annak érdekében, hogy szakmailag teljesen megalapozott, támadhatatlan döntést hozzanak.

Szigeti Péter, az OVB elnöke a döntés követően közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: értékelése szerint a közjogi alapintézményekhez méltatlan a testületet ért támadás és az a vita, amely az Alkotmánybíróság határozatának kihirdetését követően alakult ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×