eur:
389.26
usd:
361.34
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kóka János magánemberként imádkozik

Kóka János magánemberként, meggyőződése és hite alapján vesz részt a Nagy Imre unokája által kezdeményezett közös imán - ezt maga az SZDSZ elnöke közölte abban a nyílt levélben, amelyet vasárnap juttat el Jánosi Katalinnak, a mártír miniszterelnök unokájának.

"A Szabad Demokraták Szövetségének politikusai örömmel vesznek részt ilyen megemlékezésen. A június 15-i közös imára szóló meghívásának viszont mint magánember, meggyőződésem és hitem alapján teszek eleget. Úgy tartom helyesnek, ha pártelnökként kizárólag politikai fórumokon képviselem a liberálisokat, egy vallási szertartáson azonban nem helyes egy politikai közösség vezető képviselőjeként részt venni" - írta levelében az SZDSZ elnöke.

Kóka János magyarázatként hozzáfűzte: az SZDSZ egyik legfontosabb elve ugyanis, hogy a liberális párt élén politikus, és nem vallási vezető áll.

Gyurcsány Ferenc az MSZP és Dávid Ibolya az MDF elnöke még csütörtökön jelezte, hogy részt vesz a közös imán. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szombaton azt közölte, hogy előre lekötött programja miatt nem tud eleget tenni a meghívásnak.

Nagy Imrét, az 1956-os forradalom miniszterelnökét 1958. június 16-án végezték ki Maléter Pállal, a Nagy Imre-kormány hadügyminiszterével és Gimes Miklós újságíróval együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×