eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újra szóba kerülhet a Belügyminisztérium visszaállítása

A szabad demokraták parlamenti frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt hónapok eseményeinek fényében el kellene kezdődnie a rendőrségi állomány öntisztulásának. Gusztos Péter az InfoRádiónak azt mondta: megfontolandó, hogy helyes volt-e a Belügyminisztérium megszűntetése, azonban sokat segíthet, hogy feláll a civil panaszbizottság.

Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese közölte: pártja javasolja a nemi erőszakkal kapcsolatos szabályozás megváltoztatását, jelenleg ugyanis egy nő, ha nincs összeverve, nem tudja bizonyítani, hogy megerőszakolták.

Bár az elmúlt napokban szinte futószalagon érkeztek a rendőri visszaélésekről szóló hírek, mint mondta, szerencsére nem az az általános, hogy az autópálya-rendőrök vesztegetnek, a REBISZ-esek nőket erőszakolnak, a helyszínelők pedig lopnak.

Gusztos Péter hangsúlyozta: a politikai vezetők dolga ebben a helyzetben az, hogy segítsék az ügyek feltárását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×