eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gigantikus tervek Budapest belvárosában

Új főutcát épít ki a Váci utcával párhuzamosan az V. kerületi önkormányzat. Az V. kerület polgármestere elmondta, hogy a terveket júniusban mutatják be, a kivitelezés pedig 2008-ban kezdődhet meg.

Az átalakítás során a Váci utcával párhuzamosan olyan sétáló jellegű utca jönne létre, amelyen jelentősen csökkentenék az áthaladó járművek számát.

A program érintené a Kecskeméti utcát, a Károlyi Mihály utcát, a Petőfi Sándor utcát, a Bécsi utcát, az Október 6. utcát, az Egyetem teret, a Szabadság teret, a Falk Miksa utcát, a József Nádor teret és az Olimpiai parkot - mondta Rogán Antal polgármester.

Az előzetes tervek szerint az átalakítás minimum 3 milliárd forintba kerülne, de mivel az építkezések során mélygarázsokat is kialakítanának, valószínűleg magántőkét is bevonnának a beruházásba.

Bár a tervek a Budapest Szíve program keretében valósulnának meg, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mindehhez hozzájárulna-e a főváros.

Rogán Antal ezzel kapcsolatban csak annyit közölt: úgy tűnik, hogy a fővárosi önkormányzatot jelenleg anyagilag teljesen leköti a metróépítés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×