eur:
396.75
usd:
359.2
bux:
72045.15
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Sólyom bírálta a nemzeti parkok összevonását

A helyszínen tett látogatásán bírálta a köztársasági elnök a Fertő-Hanság és az Õrségi Nemzeti Park februári összevonását.

Sólyom László úgy vélte: valószínűleg spórolási motívumai voltak a két voltaképpen idegen tájegység összekapcsolásának.

Az államfő "Értékőrző tájak és emberek Magyarországon" című országjáró sorozatának második állomásán, a Fertő-Hanság és Õrségi Nemzeti Parkban beszélt erről.

Sólyom László elképesztően alacsonynak nevezte a természetvédelmi területeken dolgozó őrök számát. A köztársasági elnök hangsúlyozta: szorgalmazni fogja a védett területek pénzhiány miatt félbehagyott állami visszavásárlását.

Az államfő azt mondta: országjárásával nemcsak a természetvédelmi területekre, hanem az egész térség problémáira szeretne figyelmet fordítani.

Sólyom László három napig tartózkodik a nyugat-dunántúli Fertő-Hanság és Õrségi Nemzeti Park területén, január végén a Körös-Maros Nemzeti Parkban tett látogatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×