eur:
389.05
usd:
364.09
bux:
68039.1
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Ösztönző meg kényszerítő mechanizmusokra van szükség"

Az InfoRádió.hu olvasói szerint új tanítási módszerekkel lehetne javítani az oktatás színvonalán. Az InfoRádió hírportáljának nem reprezentatív felmérésére Porogi András, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja Aréna című műsorunkban azt mondta, az új módszerek bevezetése sok szervezést és anyagi ráfordítást igényelne.

Új módszerek - nem kis költséggel járó - bevezetéséhez az oktatási rendszer egész infrastruktúrájának átalakítására lenne szükség - mondta az InfoRádiónak a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja.

Porogi András hozzátette: a legfontosabb kérdés az, hogyan lehet egy struktúrát úgy átalakítani, hogy az oktatás színvonala minél magasabb legyen, és a tanárok érdekeltek legyenek a módszereik megújításában, hatékonyabbá tételében.

Ehhez "ösztönző meg kényszerítő mechanizmusokra van szükség" - közölte a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja.

A továbbképzés rendszere Porogi András szerint a kezdeti túlzott liberalizmushoz képest valamivel szabályozottabbá vált, ám többnyire még mindig a tanárok választják ki, hogy melyik kurzust választják, amelyek színvonala rendkívül változó.

A Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületének elnökségi tagja úgy véli: attól, hogy a tanárok részt vesznek egy-egy továbbképzésen, még egyáltalán nem biztos, hogy az ott tanultakat alkalmazni tudják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×