eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az idén mintegy 200 pályázatot írnak ki

Az idén mintegy 200 pályázatot írnak ki az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül - jelentette be a fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Bajnai Gordon a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén elmondta: március óta - az addig megjelent 1.500 pályázaton - mintegy 20 milliárd forintot igényeltek a kis- és közepes vállalkozások.

A kormánybiztos hangsúlyozta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjairól a nyár elején zárulnak le az egyeztetések Brüsszellel; a pályázati kiírások többsége ősz elején jelenhet meg.

A Fidesz alelnöke szerint sem szakmai, sem pártpolitikai konszenzus nincs a nemzeti fejlesztési terv mögött.

Pelczné Gáll Ildikó úgy fogalmazott, hogy Bajnai Gordon kijelentésének "nincs újdonságtartalma (...), folytatódik a sikerpropaganda (...), hergelik is az embereket, hogy újra és újra bejelentéseket tesznek".

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×