eur:
396.97
usd:
359.37
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A VII. kerület miatt bukhat az MSZP?

A lakossági ellenérzések miatt meghiúsulhat az MSZP terve, hogy a VII. kerületi István utcában építsék fel új székházukat. Mióta kiderült, hogy az István utcában a szocialisták építkeznének, már többtucatnyi kifogás érkezett.

A lakossági ellenérzések miatt meghiúsulhat az MSZP terve, hogy a VII. kerületi István utcában építsék fel új székházukat - derül ki a Népszabadságból. Meghatározott nagyság feletti beruházásokról az önkormányzatnak hirdetményt kell közzétennie és közmeghallgatást kell tartania, ezen pedig a környéken élők előállhatnak panaszaikkal. Mióta kiderült, hogy az István utcában a szocialisták építkeznének, már többtucatnyi kifogás érkezett: ilyen például, hogy a tervezett épület az engedélyezett beépítési aránynál nagyobb területet foglalna el a telekből.

Múltja kísérti a Nemzetbiztonsági Hivatal szóvivőjét - írja a Magyar Nemzet. Vajda Péter 1946-ban lépett be a kommunista pártba, 56 évvel ezelőtt pedig az ÁVH-ba. 1956-ban részt vett harci akciókban, illetve a foglyok kihallgatásában - írja a lap a Magyar Narancs legfrissebb számára hivatkozva. Vajda Péter, a Népszabadság volt újságírója, belpolitikai rovatvezetője jogi lépésekre készül.

A PSZÁF figyelmeztetés szankcióban részesítette az Equitas egyik kisbefektetőjét, mivel az tavaly nyáron többször is egydarabos kötésekkel állította be a Konzum-részvények záróárát - írja a Napi Gazdaság.

Nyáron szabadságra mehetnek itthon a hivatalok, ha elkészül az a törvény, amely ügyintézési szünetet vezetne be a közintézményekben - adta hírül a Világgazdaság. Szetey Gábor kormányzati személyügyért felelős államtitkár ezt nem cáfolta, de jelezte: a törvény megalkotását csak fontolgatják, a részletek még hiányoznak.

A portfolio.hu Demján Sándorral készült interjújából megtudhatják, hogy a TriGranit elnöke szerint miért indul hanyatlásnak az ingatlanpiac Nyugat-Európában. Hogyan lehet az, hogy Budapest még Bukaresthez és Pozsonyhoz képest is erős lemaradásban van városfejlesztési szempontból?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Hatalmas szövetségesre leltek az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Kurt Campbell, az Egyesült Államok külügyminiszter-helyettese kedden azt mondta, Kína „nagyon jelentős” segítséget nyújt Oroszországnak hadigépezete megerősítéséhez, utóbbi pedig cserébe átadja a tengeralattjárókra és rakétákra vonatkozó, szigorúan őrzött katonai technológiáját – írja a Politico. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×