eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Horn: "Olyan rossz a helyzet, hogy nem tartható tovább"

Elsősorban a járóbeteg-ellátás fejlesztésére van szükség az egészségügyben, és a magánbiztosítók belépése javítana ezen a színvonalon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az SZDSZ ügyvivője. Horn Gábor szerint megállapodhatnak a pártok a pártfinanszírozás átalakításáról, ugyanis valamennyien egyetértenek abban, hogy a jelenlegi rendszer tarthatatlan.

A szolidaritás, a nemzeti kockázatközösség és a verseny elvének együttesen kell érvényesülnie a magyar egészségügyben - mondta az InfoRádiónak Horn Gábor. Az SZDSZ ügyvivője kiemelte: a magántőkének meg kell jelennie az egészségügyben.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint a jelenlegi rendszer nem szolidáris, nem igazságos, és nem a kockázatközösségre épül. A kórházak és járóbeteg-ellátás rendszere rosszul működik - hangsúlyozta Horn Gábor.

Az egészségbiztosítási modell átalakításáról szóló tárgyalások során olyan kompromisszumra jutottak, hogy megmaradhat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, és aki ott akar maradni, az megteheti - fejtette ki az SZDSZ ügyvivője.

Nem tartható tovább a helyzet

Az öt parlamenti párt a háttérben egyeztet a pártfinanszírozás átalakításáról, és a tárgyalások megállapodással végződhetnek - közölte Horn Gábor. Hozzátette: olyan rossz a helyzet, hogy nem tartható tovább, és ebben valamennyi párt egyetért.

Az SZDSZ ügyvivője kiemelte: konszenzus született abban a kérdésben, hogy csak természetes személyek támogathassák a pártok kampányait, valamint hogy az adományozók neve nyilvánosságra kerüljön.

Az önkormányzati választási kampányra is kiterjesztenék a majdani megállapodás részleteit, ugyanis erre semmilyen szabály nem vonatkozik - mondta Horn Gábor.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerint a parlamenti választási kampány finanszírozásának szabályozása rossz, ugyanis ellenőrizhetetlen, túlköltés van, és a reklámcégek rejtett párttámogatására ad lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×