eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az édesanya megrázó vallomása: "nem volt szívműködése sem, újra kellett éleszteni"

Egy házaspár per indítását tervezi a váci kórház ellen, ugyanis úgy vélik, gyermeküket nem megfelelő körültekintéssel látták el, és ezért lett olyan súlyos az állapota, hogy újra kellett éleszteni. A 16 éves fiú már jobban van, most egy fővárosi kórházban ápolják. A váci kórház ugyanakkor úgy véli: körültekintően jártak el.

A 16 éves Tamás lázas lett, ezért a háziorvoshoz vitték a szülei. A mozgássérült és értelmileg sérült fiú édesanyja az InfoRádiónak elmondta, hogy az orvos néhány nap után a váci kórházba küldte a gyermeket, mivel az állapota nem javult, és sípolva vette a levegőt.

Birszki Lászlóné hozzátette: bevitték a gyermeket a váci kórház ügyeletére, ahol ellátták a fiút, de hazaküldték, és azt mondták, hogy akkor menjenek vissza, ha rosszabbul lesz Tamás.

A gyermeknél másnap reggel ismét erős fulladásos tünetek jelentkeztek - közölte az édesanya. Kifejtette: felhívták a váci kórházat, hogy mit tegyenek, de a fiút előző este ellátó doktornő kioktatta a szülőket. "Ha rosszabb a gyermek állapota, akkor hozzák be, de ha nem rosszabb, akkor hagyjanak békén, mert most adom át az osztályt, és nem érek rá" - mondta az orvos a szülőknek Birszki Lászlóné szerint.

A gyermek néhány perccel ezt követően összeesett, nem vett levegőt - közölte az édesanya. "Amire beértünk a kórházba, nem volt szívműködése sem, újra kellett éleszteni."

Birszki Lászlóné elmondta, hogy Tamást ide-ode küldözgették a kórház osztályai között, majd néhány nap elteltével a gyermeket elküldték a törökbálinti tüdőszanatóriumba, ám onnan visszaküldték a váci kórházba. A 16 éves fiút végül továbbszállíttatták a Madarász utcai kórházba, és ma már jobban van.

Hozzátette: minden bizonnyal pert indítanak a váci kórház ellen, amivel azt szeretnék elérni, hogy a hibázó orvos legyen felelősségre vonva. Ha egy hasonló beteg legközelebb bekerül a kórházba, akkor nagyobb körültekintéssel vizsgálják meg, és ilyen eset ne történhessen meg újra - emelte ki Birszki Lászlóné.

A váci kórház szerdára ígért választ az InfoRádió megkeresésére. A szülőknek eljuttatták az intézményben folytatott belső vizsgálat eredményét, amely szerint a kórház nem hibázott. A doktornő úgy véli: a szülők szerették volna hazavinni gyermeküket, és a telefonbeszélgetésre is másként emlékszik. Álláspontjuk szerint szó sincs orvosi mulasztásról.

A házaspár egyébként már nyert pert 16 évvel ezelőtt a kórház ellen, mivel akkor bebizonyosodott, fiúk az orvos hibája folytán lett mozgássérült és értelmi fogyatékos. Akkor a család kártérítést kapott.

A történetről további részleteket az InfoRádió csütörtök esti Fórum című műsorában hallhatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×