eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Banki kárpótlás a túszdráma után

Jobban vannak a pénteki túszdráma sérültjei, egyikük már elhagyhatta a kórházat. Az OTP bank fájdalomdíjjal kompenzálta a sérülteket.

Jó állapotban vannak a fővárosi Széna téri bankrablásban megsérült emberek: a kézsérült férfi még hétfőn távozott a Szent János Kórház traumatológiai osztályáról; a lábsérüléseket szenvedett nő azonban további műtétek előtt áll - mondta kezelőorvosuk.

Mivel nagy energiájú lövedék okozta a nő sérülését, ezért nem csupán egyszerű rutinműtétet kell elvégezni, az operáció utáni rehabilitáció pedig másfél évis is eltarthat.

A férfi pszichológus segítségét is kérte, a nő azonban ezt nem igényelte.

Fájdalomdíj


A bank vezérigazgató-helyettese hétfőn meglátogatta a sérülteket és ajándékcsomagot, valamint jelentős összegű fájdalomdíjat adott nekik. Pongrácz Antal elmondta: a bank belső vizsgálatot indított, hogy kiderítse, betartották-e a biztonsági szabályokat a banknál.

A vezérigazgató-helyettes kijelentette: az OTP a legfelkészültebb pénzintézetek egyike ma Magyarországon, biztonsági eszközeik pedig mind az ügyfelek, mind az alkalmazottak védelmét szolgálják. Elmondta azt is, hogy a berendezéseket a jövőben is fejleszteni fogja a pénzintézet.

Pongrácz Antal hangsúlyozta azonban, hogy nincs olyan biztonsági fok, amely mellett ne fordulna elő a történtekhez hasonló. Beszámolt arról is, hogy az OTP Bank egészségpénztárának ügyvezető igazgatója minden áldozat számára segítséget nyújt, aki ezt igényli.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×