eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Tovább vizsgálja a Zóna Taxit a versenyhivatal

Hatvan nappal meghosszabbította vizsgálatát a Gazdasági Versenyhivatal a ferihegyi reptéri taxik ellen benyújtott eljárásban, amelyet hét taxistársaság kezdeményezett, mert szerintük sérti a versenyt a Zóna Taxi Zrt. által kialakított ár.

Azért alakítottak konzorciumot, és azért lépnek fel közösen a taxitársaságok egy jogi képviselő közreműködésével, mert sérelmezik azt a magatartást, amit a Zóna Taxi tanúsít - mondta az InfoRádiónak a hét cég ügyvédje.

"A Zóna Taxi olyan árkalkulációval működteti a gépkocsikat, amely kifejezetten csak veszteséges lehet" - jelentette ki Magyar György.

Az ügyvéd hozzátette: ez tisztességtelen piaci magatartás, ezen belül az úgynevezett piacrabló ár alkalmazása, amit pedig a törvény kifejezetten tilt.

A hét taxitársaság jogi képviselője közölte: a cégek gyanújukat műszaki szakértői véleményekkel és árkalkulációs számításokkal támasztották alá, az anyagot pedig benyújtották a Gazdasági Versenyhivatalnak, ahol most hatvan napra meghosszabbították az eljárást az ügy bonyolultságára hivatkozva - mondta a társaságok jogi képviselője.

Magyar György szerint a Zóna Taxi Zrt. célja nem az, hogy árbevételhez jusson a piacszerzési időszakban, hanem az, hogy a versenytársakat ellehetetlenítse. Amikor ez sikerül, a cég árat emel, ez a magatartás pedig jogsértő.

A jogi képviselő szerint a Budapest Airport által kiírt pályázat tisztaságával kapcsolatban is voltak és vannak aggályaik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×