eur:
396.97
usd:
359.65
bux:
71742.77
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Leteszi az esküt Fodor Gábor

Miniszteri eskütétellel kezdi háromnapos ülését hétfőn az Országgyűlés. Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszterjelölt napirend előtt teszi le az esküt. A SZDSZ-es politikus Persányi Miklóst váltja, aki 2003 óta töltötte be ezt a posztot.

Az Országgyűlés hétfőn várhatóan határoz egyes törvényeknek a tizenharmadik havi illetmény kifizetési rendjével összefüggő módosításáról.

Eszerint a közszolgálatban dolgozók július 1-től az idei évre járó 13. havi illetményüket nem utólag, hanem év közben, előlegként, havi részletekben kapják meg decemberig.

2008-ban tizenkét havi bontásban kapják meg az érintettek a 13. havi illetményt, majd 2009-től már a tárgyév decemberében, a korábban megszokott rend szerint.

A képviselők döntenek a fideszes Répássy Róbert által benyújtott, a büntetőeljárásról szóló törvényt módosító javaslatról.

Ennek alapján a jövőben nem csak az adott ügyben részt vevő ügyészeket, bírókat, nyomozó hatóságok munkatársait zárják ki a szakértői eljárásokból, hanem az említett intézmények minden munkatársát, illetve hozzátartozóikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×