eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hiánycikk a tetanusz elleni oltóanyag

Több patikában nincs tetanusz elleni oltóanyag - közölte az InfoRádióban a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke. Hávelné Szatmári Katalin elmondta: ellátási zavarok vannak a rendszerben.

A gyógyszertárak egy részében nem tudják beszerezni, illetve folyamatosan kifogyóban van a tetanusz elleni oltóanyag: a gyártó és a nagykereskedő körülbelül egy hét múlva tudja biztosítani a pótlást - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke.

Hávelné Szatmári Katalin hozzátette: nem arról van szó, hogy a gyógyszertárak nem rendelnek elég oltóanyagot, hanem az ellátás akadozik.

Ennek egyik oka, hogy a jól bevált és évtizedekig használt magyar oltóanyag gyártása megszűnt, így Magyarországra egy német cég hozza be az injekciót, akadozva, előfordul, hogy csak német felirattal és betegtájékoztatóval, a nagykereskedőnek pedig ezt javítania kell - közölte a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke.

A kórházakban és a rendelőintézetekben is hiánycikk az oltóanyag: ilyenkor az orvos felírja, és a betegnek a patikából kell beszereznie, ahol azonban gyakran szintén nem lehet hozzájutni - mondta Hávelné Szatmári Katalin.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×