eur:
389.26
usd:
363.88
bux:
68274.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Már a ballagás sem a régi

A nemzetiségi nyelvi írásbelikkel pénteken megkezdődött az érettségi vizsgák sora, de a hétvége a diákok többségének még a ballagást jelenti. Az Eötvös Gimnázium igazgatója kiemelte: a biztonsági intézkedések eddig megfelelőek, de hétfőn derül ki, hogy valójában mennyit is érnek. Doba László szerint egyre gyakoribb, hogy a tanulók a hagyományos mellett bolondballagáson is búcsúznak a középiskolától.

Nem változott jelentősen az érettségi rendszere az elmúlt két évben - mondta az InfoRádiónak az Eötvös Gimnázium igazgatója.

Doba László kifejtette: a vizsgaközpont szándéka az, hogy az emelt szintű érettségit ne a saját iskolájában írja a diák, és igyekeznek megakadályozni, a tanulók mozgatásánál olyan anomáliák legyenek, mint tavaly.

Biztonsági szempontból a tavalyi rendszer működik, és az intézkedések eddig megfelelőnek bizonyultak - közölte az igazgató. Doba László hozzátette: "ha cirkusz lesz, az hétfőn robbanhat."

Az érettségi előtti utolsó napokban a ballagás zajlik, ennek már a bolondosabb verziója is egyre népszerűbb - emelte ki az Eötvös Gimnázium igazgatója.

A hagyományos ballagás egyre inkább amerikanizálódik, a családtagok ajándékok tömkelegével halmozzák el a tanulókat - vélekedett. Doba László hozzátette: a bolondballagáson a diákok pizsamában jelennek meg az intézményben, bent alszanak, vagy jelmezeket öltve énekekkel köszönnek el a középiskolától.

Az iskolaigazgató szerint a szerenád szép gesztus a tanárok felé, ha kultúrált körülmények között történik, ám nem szerencsés, ha alkoholt fogyasztanak ekkor a tanulók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×