eur:
397.05
usd:
360.22
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

"A hatalom tudatosan rombol"

A hatalom tudatosan tette tönkre a kórházi rendszert, hogy azután megmentőként bevonhassa az üzleti biztosítókat - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke.

Cser Ágnes emlékeztetett arra, hogy 1993-ban kényszerrel bevezették a teljesítményelvű finanszírozást, azóta hamis adatokat szolgáltatnak az intézmények, mert másképp nem tudják fenntartani magukat.

Az érdekképviseleti vezető szerint Magyarországon réges-rég nem az állampolgári érdeket szolgáló egészségpolitikáról van szó.

Az egész történet egyetlen egyről van szó: 1997-ben sikerült nekik nyugdíjreformnak álcázva átjátszani a kötelező magánnyugdíj-pénztáraknak a fiatal generációk nyugdíjfelhalmozásait, azóta vágynak arra, hogy megszerezzék az 1500 milliárd forintot (az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kezelt összeget - a szerk.) - hangsúlyozta az EDDSZ elnöke.

Cser Ágnes hozzátette: a járulékot nem a magánbiztosítók profitjának növelésére akarják fizetni.

A szakszervezeti vezető azt mondta: a hatalomban lévők a helytelen finanszírozással tudatosan tönkretették a kórházi rendszert, és meg tudják teremteni azt a közhangulatot, hogy mint felmentő sereget tüntethetik fel az üzleti biztosítókat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 21:34
×
×
×
×