eur:
397.38
usd:
360.28
bux:
72123.85
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Holdingban működtetné a kórházakat a főváros

A főváros hajlandó lenne üzemeltetni az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, a svábhegyi gyermekklinikát és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet - jelentette be a főpolgármester. Demszky Gábor elmondta: az összes fővárosi fenntartású kórházat egyetlen holdingba szerveznék.

A főpolgármester szerint a főváros pályázatot nyújtott be az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet, a Svábhegyi Gyermekklinika és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet működtetésére.

Demszky Gábor közölte: akkor tudják vállalni a működtetést, ha az állam biztosítja a felmerülő többletköltségek ellenértékét. A kormány által kiírt, 7,5 milliárd forintos pályázat benyújtási határideje péntek délben járt le.

A főpolgármester arról is szólt, hogy átalakítják a fővárosi fenntartású kórházak struktúráját, ezeket egyetlen "holdingszerű gazdasági társaságba" szervezik.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ezzel a holdinggal tárgyalna, ez osztaná el a finanszírozási forrásokat és döntene az ágyszámokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×