eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Pomázról ne induljon egyedül útnak!

Pomáz is csatlakozik a "Klímabarát települések" elnevezésű programhoz - mondta a Magyar Tudományos Akadémia Éghajlatváltozás Kutatóműhelyének vezetője. Antal Z. László elmondta: a főváros közelsége miatt elsősorban a közlekedési szokásokat mérik fel a településen.

A kutatóműhely vezetője az InfoRádióban elmondta: a világ számos városában felmerült már annak a gondolata, hogy kidolgozzanak egy saját klímaváltozási programot. Az intézet ezért felkutatta azokat a településeket, amelyek bekapcsolódnának egy ilyen programba.

Pomázon kívül Tatabánya és a baranyai Hosszúhetény számára is készül ilyen terv. Pomáz a főváros közelsége miatt érdekes a három település közül. Itt elsősorban a közlekedés átalakítására próbálnak figyelmet fordítani a szakemberek.

Sok vizsgálat ugyanis azt bizonyítja, hogy miközben sok területen stagnál a károsanyag-kibocsátás, a közlekedés egyre több szmogot termel, mivel egyre több autó áll forgalomba.

Antal Z. László szerint a Pest megyei településen a többi mellett arra kell rábírni az embereket, hogy a legfeljebb egy-két kilométeres utakat gyalog vagy kerékpáron tegyék meg, ne pedig autóval.

Cél az is, hogy ha valaki autóval utazik a fővárosba, akkor lehetőleg ne egyedül üljön egy járműben, hanem ültessen be az autójába másokat is, akik ugyanoda tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×