eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Már az általános iskolások körében is terjed a marihuána

A könnyű drogok már az általános iskolások körében is terjednek. A fiatalok 60-70 százaléka kapcsolatba került már valamilyen formában a marihuánával, és mindenki ismer valakit, aki tud szerezni egy füves cigit.

Leginkább a könnyű drogok jelentenek veszélyt a fiatalokra - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer-bűnözés Elleni Osztályának vezetője.

Ródler Norbert hozzátette: a marihuána fogyasztása már a gimnáziumokban is megjelent, de találkoztak már általános iskolás fogyasztókkal is.

Magyarországon a kábítószerezők a leggyakrabban marihuánát fogyasztanak. Ez nem is csoda, hiszen még a rendőri vezető szerint is nagyon könnyen hozzá lehet jutni. Ráadásul számos szervezet küzd a legalizálásáért.

Az osztályvezető hozzátette: a fiatalok 60-70 százaléka vagy kipróbálta már a marihuánát, vagy a környezetében valaki él ezzel a könnyű droggal. Egyes felmérések szerint már az általános iskolások körében is terjed.

Ahogy Ródler Norbert elmondta, mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki tud marihuánát szerezni.

A terjesztők is így "nőnek ki", hiszen azok, akik először csak szívességből szerzik be a tiltott szert, később rájönnek, hogy ha rátesznek 100 forintot, azzal ők is nyernek.

A szakember szerint a megelőzés szempontjából a felvilágosításnak igen nagy szerepe van.

Mint ahogy a heroinról sikerült köztudottá tenni, hogy milyen veszélyes, és ezért csökkent is a fogyasztóinak a száma, úgy a marihuánáról is mindenkinek tudnia kell, hogy függőséget, pszichés és szervi problémákat okozhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×