eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lendvai Ildikó: "Ez a happy end"

Az MSZP és SZDSZ közti koalíciós szerződés áttekintése során derülhet ki, hogy szükség van-e korrekcióra - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a szocialisták frakcióvezetője. Lendvai Ildikó hozzátette: az MSZP-ben nem vetődött fel a kormánystruktúra koalíciós okból történő felülvizsgálata.

Ha az egyik koalíciós pártnak új elnöke van, világos igény, hogy áttekintenék a koalíciós szerződést - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó. Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint érdemes megnézni, hogyan áll a közös kormányprogram megvalósítása.

Erre nem volt szükség, amikor Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke lett, ugyanis miniszterelnökként tisztában volt a kormányprogram megvalósulásával - tette hozzá a szocialista politikus.

Lendvai Ildikó kiemelte: az áttekintés során derülhet ki, hogy min szükséges változtatni.

Az MSZP-ben nem vetődött fel a kormánystruktúra koalíciós okból történő felülvizsgálata - hangsúlyozta a frakcióvezető.

Kórháztörvény és a "happy end"

A kórházak kétharmada az új szerződés értelmében több társadalombiztosítási támogatást, vagy ugyanannyit kap, mint eddig - mondta Lendvai Ildikó.

Az MSZP-s politikus "happy end"-ként értékelte, hogy több civil szervezet is felhívta a figyelmet a jogszabály-tervezetben szereplő hibára, így megmarad a diákok egészségbiztosítási jogviszonya az érettségi és az egyetemi tanulmányok elkezdése közötti hónapokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×