eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Húsvéti ellenőrzés: az üzletek kétharmada problémás

A március eleje óta tartó fogyasztóvédelmi ellenőrzések során a főfelügyelőség a vizsgált üzletek 65 százalékában talált hiányosságot - derül ki a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség tájékoztatójából.

Három üzlet közül kettőben talált a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség hiányosságot a húsvétet megelőző ellenőrzései során.

A fogyasztóvédelem eddig több mint 45 millió forintos bírságot szabott ki az üzletekre.

Az átlagnál magasabb volt a kifogásolási arány a "100 forintos" boltokban, az ilyen üzletek 74 százalékában intézkedtek a felügyelők szabálytalanság miatt. A nagykereskedelmi egységek 60 százalékában is vétettek a jogszabályi előírások ellen.

Az 57 tonnányi ellenőrzött húskészítményből több mint 10 tonnánál gond volt a tárolással, a jelöléssel, az ár feltüntetésével vagy a beszerzési bizonylatokkal - tájékoztatott a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség főigazgatója.

Az édesipari termékek ellenőrzésénél a kifogásolási arány 16 százalék volt. A megvizsgált 160 tonnából több mint 25 tonnánál lejárt a minőségmegőrzési határidő, vagy az volt ráírva, hogy az alapanyaga csokoládé, holott nem.

Wittich Tamás figyelmeztette a fogyasztókat: mindig olvassák el a termékek címkéit, ellenőrizzék a minőségmegőrzési határidőt, a darabárat, az egységárat és a jelöléseket, valamint azt, hogy csokoládé-e a csokoládé, és sonka-e a sonka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×