eur:
387.59
usd:
357.49
bux:
68405.38
2024. május 17. péntek Paszkál

Jelképes Puskás Ferenc utca Kispesten

Jelképesen Puskás Ferenc utca lett a kispesti Új Temető utca, a járókelőket egy dísz-utcatábla és egy emléktábla tájékoztatja erről. Gajda Péter kerületi polgármester az InfoRádiónak elmondta: csak azért jelképes az átnevezés, mert a fővárosi közgyűlés még nem járult hozzá a kispesti döntéshez.

Puskás Ferenc utca lett a kispesti Új Temető utca, miután a kerületi önkormányzat egy dísz-utcatáblát és egy emléktáblát avatott a Bozsik-stadion előtt - mondta el Gajda Péter.

A kispesti polgármester hozzátette: ez egyelőre jelképes, de reméli, hogy hamarosan egy valódi utcanévtábla őrizheti a kerület díszpolgárának nevét.

Gajda Péter hangsúlyozta: ösztönözni kívánják a fővárosi közgyűlést, hogy kedvezően döntsön, és felvehesse a legendás labdarúgó nevét az utca.

A kispesti polgármester kifejtette: közterületet olyan személyről lehet elnevezni, aki 25 éve elhunyt, de ezt úgy kívánják módosítani, hogy a Nobel-díjasok és olimpiai bajnok esetében ettől el lehessen tekinteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen

Fordulóponthoz közelít a lakossági állampapírok piaca: júniusban lejárnak az első, 2019 júniusában induló Magyar Állampapír Pluszok. A számok azt mutatják, hogy bizony vannak még lelkes MÁP Plusz-hívők, az összes jegyzés közel 11%-át tartják a mai napig a magyarok, annak ellenére, hogy az időközben elszálló infláció miatt nem érte meg: jóval több pénzt lehetett volna zsebre tenni a prémium állampapírral az utóbbi 5 évben, és az idő közbeni MÁP Plusz-PMÁP-csere is kifizetődőbb stratégia lett volna. Mutatjuk, mennyit buktak, akik kitartottak, és mennyit nyertek az élelmesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×