eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"A Gönczöl-jelentésből a kormányzati kommunikáció köszön vissza"

A kormány kommunikációja köszön vissza a Gönczöl-bizottság jelentéséből - mondta Balog Zoltán, az Országgyűlés Emberi jogi, Kisebbségi és Vallásügyi bizottságának fideszes elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: a politikai felelősség előtt a kiváltó okokat kell megvizsgálni.

Mint mondta, a bizottság jelentése szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felelőssége abban merül ki, hogy rosszul kommunikálta a balatonőszödi beszédét, tehát nem abban, hogy mit mondott a beszédben. A testület szerint a hiba csak az volt, hogy a kormányfő nem mérte fel kellően, hogy a beszédnek milyen következményei lehetnek.

Orbán Viktort, a Fidesz elnökét teszik felelőssé az utcai zavargásokért, mivel nem tudta elfogadni választási vereségét. Balog Zoltán szerint a bizottság nem egyforma mércével mérte a két politikust.

Hozzátette: a jelentés a Magyarországon jelenleg zajló folyamatokat is kommunikációs hibaként állítja be. Nem azt mondja, hogy rosszak a reformok, amelyeket a kormány meg akar valósítani, hanem azt, hogy a kormány rosszul kommunikál, ezért nem tudja elfogadtatni az emberekkel a változtatásokat.

Balog Zoltán politikai manipulációnak tartja a terrorveszéllyel való fenyegetést, amelynek indokával a rendőrség továbbra is lezárva tartja a Kossuth teret. Hozzátette: a téren egyszer sem történt erőszakos cselekmény.

Szerinte a terrorizmus gyanújának felvetése is azt sugallja, hogy szélsőségeseknek titulálják mindazokat, akik a Parlament épülete előtt akarnak hangot adni véleményüknek.

Hozzátette: természetesen vannak ostoba, agresszív emberek, akiket ki kell emelni a tömegből és le kell tartóztatni, ha törvényellenes cselekedeteket hajtottak végre. De a Kossuth téren megjelent teljes tömegről nem lehet azt állítani, hogy szélsőségesek, hiszen ott semmilyen erőszakos cselekmény nem történt.

Erőszak az utcán történt október 23-án, valamint szeptember közepén a Magyar Televízió székházánál - mondta.

Hangsúlyozta: sokan vannak azok, akik úgy érzik, hogy tehetetlenek, és elegük van abból, ami Magyarországon zajlik, sokuknak nemcsak a kormányból, hanem az ellenzékből is. A kormány azonban mindezeket az embereket és cselekedeteiket kriminalizálja, összemossa a valóban erőszakos cselekedetekkel. Holott a feladatuk az lenne, hogy a két ügyet elválasszák egymástól, és külön kezeljék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×