eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kuncze: 2009-től csökkenhetnek az adók

Az SZDSZ támogatja a konvergenciaprogramot. A párt elnöke szerint számos népszerűtlen intézkedést kell meghozni, példaként említette a közigazgatás és az egészségügy átalakítását. Ennek keretében bevezethetik a vizitdíjat és átalakíthatják a gyógyszertámogatási rendszert is.

Kuncze Gábor azt mondta: Brüsszel elfogadja a terveket, Magyarországon azonban nehezebb dolga lesz a kormánynak. A konvergenciaprogram számos eleme ugyanis népszerűtlen lesz a lakosság körében.

Elmondta, hogy a változtatások között nincsen kétharmados parlamenti többséget igénylő törvénymódosítás. Úgy fogalmazott: az önkormányzatokat például gazdaságilag ösztönöznék a változtatásra.

Arra is kitért: ha sikeres lesz a stabilizáció, 2009-től lehet csökkenteni az adókat Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×