eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Idén már nem drágul a BKV-bérlet

Szeptember 1-jétől öt százalékkal növekedik a tömegközlekedési és közműdíjak áfája, ám a fővárosi cégek várhatóan jövő január 1-jéig nem érvényesíthetik áraikban a növekményt - nyilatkozta az InfoRádiónak Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes. A gázszámla azonban már ősztől magasabb lesz.

Korábbi döntés értelmében szeptember 1-jétől 5 százalékkal növekszik a közszolgáltatási díjak áfája is. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes az InfoRádiónak elmondta, hogy a főváros esetében ez nem jelenti a közmű- és a BKV-tarifák automatikus emelkedését.

A közműdíjemelésről és a BKV jegyáremelésről már az újonnan választott közgyűlés dönt októberben, és az új árak várhatóan csak január 1-jén lépnek hatályba - közölte a politikus.

Ikvai-Szabó Imre hozzátette, hogy a távhődíj tekintetében más a helyzet.

Egyrészt azért, mert abban a gázár a fő komponens, ami nemrég drágult, másrészt pedig a kormány csak akkor ad rá támogatást, ha az érintett testületek decemberig határoznak a legfeljebb 18 százalékos drágulásról.

Demszky Gábor korábban azt jelentette be, hogy a távhődíj körülbelül 8 százalékkal emelkedik ősztől Budapesten.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×