eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Olcsóbbá válhat a kötelező felelősségbiztosítás

Az autósok és a biztosítók életét is megkönnyítheti, ha a parlament ősszel elfogadja Podolák György szocialista képviselő javaslatát, amely szerint a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások bonus/malus besorolását egy központi helyen tartanák nyilván.

A javaslattevő az InfoRádióban elmondta: ha központi adatbázisban lenne nyilvántartva a biztosítottak összes káreseménye, és kellő biztonsággal működne a bonus/malus rendszer, akkor jelentősen nehezebbé válnának a biztosítási csalások.

A központi nyilvántartással mindenki tudhatja, milyen balesetek történtek, ki mit fizetett, ez idővel kedvezően hathat a biztosítási költségekre is - hangsúlyozta Podolák György.

A kormánypárti politikus szerint az autósok és a biztosítók nagy része is a javaslat mellett áll; és ha minden jól alakul, már ősszel módosulhat a törvény.

A biztosítónak is tetszik

Az Aegon Magyarország Biztosító ügyfélkiszolgálási igazgatója jó ötletnek tartja a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások központi nyilvántartását.

Maximálisan támogatom az ötletet, mert ez segíti a biztosítók közötti együttműködést és a kárrendezési munkát - tette hozzá Vereczki Andrást.

A szakember elmondta azt is: minden autósnak érdeke ez a módosítás, aki becsületesen fizeti a díjakat, mert egyszerűbbé válhat a kárrendezés és a biztosítók közötti váltás is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×