INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Már nem keresik az állítólag eltűnt siklóernyőst

Infostart / InfoRádió
Már nem keresik azt a siklóernyőst, aki szerda délután tűnt a Pilis hegységben. A férfit több százan keresték, de nem találtak balesetre utaló nyomokat. Szerda délután két vitorlázó repülőgép is lezuhant, mindkét pilóta megsérült.

Szerda délután érkezett a riasztás a Közlekedésbiztonsági Szervezethez, hogy a Pilis hegységben eltűnt egy siklóernyős. A bejelentés szerint egy szintén ilyen sportot űző, a környéken kiránduló látta, hogy egy férfi nekiindult siklóernyőjével, azonban feltételezése szerint szeles időjárási viszonyok mellett nem tudott biztonságosan leszállni.

A riasztás után rögtön a megkezdték a kutatást, több magánrepülő is felszállt Dunakesziről, de nem találták meg a siklóernyőst - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

Bajkó Erika hozzátette: kutyás mentők és polgárőrök is keresték a férfit, de nem találtak balesetre utaló nyomokat, ezért felfüggesztették a keresést. A rendőrségen egyébként senki sem jelentette a siklóernyős eltűnését.

"A Pilisnek azon a részén csak bizonyos széltípus esetén lehet egyáltalán repülni. Miután levegőből is keresték és a helikopter sem találta a férfit, elképzelhető, hogy valami csoda folytán a saját lábán tudta elhagyni ezt a területet" - mondta a szóvivő.

Közben két vitorlázó repülőgép pilótája is balesetet szenvedett szerda délután. A Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivőjének tájékoztatása szerint Szentesen egy oktató sérült meg, amikor a repülőtérre akart visszasiklani, de mindezt feltehetőleg túl nagy magasságban tette ezért a földnek ütközött.

A másik pilóta Dunaújvárosban sérült meg, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba - tette hozzá Bajkó Erika, aki elmondta, hogy a férfi "visszatérőben volt a repülőtérre, de már nem ért be a repülőtérre. Ez a leszállás sajnos balesettel végződött".

A Közlekedésbiztonsági Szervezet mindkét baleset kivizsgálását megkezdte.


A címlapról ajánljuk