eur:
394.23
usd:
369.43
bux:
65708.63
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egész Budapest költözne, ha tehetné

A fővárosiak csaknem fele elköltözne Budapestről, ha tehetné - állítja egy friss tanulmány. Az új otthon kiválasztásánál legfontosabb, hogy zöldövezetbe, és csendes környéken legyen.

A fővárosiak mintegy fele Budapesten belül költözne jobb lakásba, 25-30 százalékuk az agglomerációs településeket tartja vonzónak, 20-25 százalék pedig a vidéki városokat választaná, ha lehetősége lenne továbblépni - derül ki egy most elkészült kutatás eredményeiből.

Ongjert Richárd, a kutatást végző Studio Metropolitana Kht. vezetője elmondta, hogy a fővároson belül a budai kerületek a legvonzóbbak.

Az első helyen a II., ezt követően a XII., a XI. és a III. kerület áll, az ötödik legvonzóbb kerület pedig Zugló.

Zöldövezet, csend, szomszédok

Ongjert Richárd hozzátette, hogy a megkérdezettek a zöldövezetet, a csendes környezetet és a társadalmi összetételt jelölték meg a három legfontosabb szempontnak a lakhelyválasztás során.

A családosoknak sokat számít, ha iskola, óvoda, vagy orvosi rendelő van a közelben. Ez utóbbi kiemelkedően fontos az idősek esetében, akik a jó tömegközlekedést is nagyon fontosnak tartják.

A jó kiskereskedelmi ellátás, az éjjel-nappali boltok közelsége inkább a fiatalok esetében jelent előnyt. A kutatás szerint az ár nagyon fontos tényező a döntésnél, de csak hátul kullog a rangsorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Amerikai hadihajók sora érkezik Izrael partjaihoz, Washingtonnak kellett leállítania Jeruzsálemet – Híreink az iráni-izraeli konfliktusról csütörtökön

Izrael fontolóra vette, hogy azonnali megtorló katonai akcióval reagáljon az Irán által elkövetett múlt szombati támadássorozatra, de végül tartva az esetleges eszkalációtól, elvetette ezt a lehetőséget - számolt be az Axios hírügynökség értesüléséről a Sky News. A héten az izraeli hadsereg és a Shin Bet bejelentése szerint légicsapásban életét vesztette a Hamász belbiztonsági részlegének vezetője, Juszef Shabat - tudósított a Times of Israel. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×