INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Egész Budapest költözne, ha tehetné

Infostart / InfoRádió
A fővárosiak csaknem fele elköltözne Budapestről, ha tehetné - állítja egy friss tanulmány. Az új otthon kiválasztásánál legfontosabb, hogy zöldövezetbe, és csendes környéken legyen.

A fővárosiak mintegy fele Budapesten belül költözne jobb lakásba, 25-30 százalékuk az agglomerációs településeket tartja vonzónak, 20-25 százalék pedig a vidéki városokat választaná, ha lehetősége lenne továbblépni - derül ki egy most elkészült kutatás eredményeiből.

Ongjert Richárd, a kutatást végző Studio Metropolitana Kht. vezetője elmondta, hogy a fővároson belül a budai kerületek a legvonzóbbak.

Az első helyen a II., ezt követően a XII., a XI. és a III. kerület áll, az ötödik legvonzóbb kerület pedig Zugló.

Zöldövezet, csend, szomszédok

Ongjert Richárd hozzátette, hogy a megkérdezettek a zöldövezetet, a csendes környezetet és a társadalmi összetételt jelölték meg a három legfontosabb szempontnak a lakhelyválasztás során.

A családosoknak sokat számít, ha iskola, óvoda, vagy orvosi rendelő van a közelben. Ez utóbbi kiemelkedően fontos az idősek esetében, akik a jó tömegközlekedést is nagyon fontosnak tartják.

A jó kiskereskedelmi ellátás, az éjjel-nappali boltok közelsége inkább a fiatalok esetében jelent előnyt. A kutatás szerint az ár nagyon fontos tényező a döntésnél, de csak hátul kullog a rangsorban.


A címlapról ajánljuk