eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Zavarják a zajos utcai árusok? Hívjon rendőrt!

Ismerős dallam zavarja fel vasárnap délutáni álmából: a jégkrémárus bekanyarodott az utcába. Manapság egyre több hasonló zajt kell elviselni. De valóban el kell tűrni ezeket?

Több mozgóárusítással foglalkozó cég is járja a II. kerületet. A krumpli- és dinnyeárusok mellett a vándorcirkuszok is hangosbemondóval ellátott autókkal járják az utcákat, és hirdetik magukat.

A kürthasználathoz a rendőrségtől, az utcai árusításhoz pedig az önkormányzattól kell engedélyt kérni - mondta az InfoRádiónak a II. kerület alpolgármestere.

Ha egy mozgóárusnak van működési engedélye, akkor álló autóról leadhat hangjelzést, mozgás közben azonban ezt egyáltalán nem teheti meg.

Varga Előd Bendegúz hozzátette: akit zavarnak a hangok az járőrt is hívhat, de fordulhat a helyi közterület-felügyelethez is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×