eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Felbecsülhetetlen értékeket loptak el Pannonhalmáról

A Népszabadság információi szerint felbecsülhetetlen értékű nemzeti kincseket lopott el két és fél hónapja egy fénymásológép-szerelő a Pannonhalmi Bencés Főapátság vitrinjeiből.

Az eltulajdonított értékek között van az 1089-1090-ből származó Dávid dux oklevél. Ez, a páncélszekrényben őrzött, a Szent László király pecsétjével ellátott oklevél erősítette meg I. András adományát a Tihanyi Szent Monostor kiváltságairól. Eltűnt még a levéltárból Vécsey Károly aradi vértanú búcsúlevele is, amelyet a honvédtábornok feleségének írt.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy hiába foglalta le jó előre szállását egy társaság az egyik siófoki hotelben, megérkezésükkor közölték velük: nincs szoba. A helyi turisztikai szakember szerint az üdülési csekk kisebb bevételt hoz a vendéglátóknak, ezért egyes helyeken csak akkor fogadják el, ha nincs készpénzzel fizető vendég.

Az Indx.hu értesülései szerint, Demszky Gábor főpolgármester minél hamarabb menesztené Aba Botond BKV-vezérigazgatót, de döntését még befolyásolhatja a főváros vizsgálata. Ha az oszlopkidőlések ügyében nem Aba felelősségét állapítják meg, akkor a BKV-vezér vélhetően jövő márciusig maradhat a posztján.

A Világgazdaság azt írja, hogy ma tárgyal a kormány az úgynevezett Zöld könyvről, amely a magyar egészségügy problémáit veti fel, nemzetközi szinten bevált megoldásokat vázol, illetve alternatívákat javasol. Nincs döntés a vizit- vagy az ágydíjról.

A lap úgy tudja, hogy az MSZP-ben felmerült egy, az előbbieket kiváltani hivatott javaslat. E szerint minden egészségügyi szolgáltatás után a betegnek számlát kellene adni. Ezen feltüntetnék a szolgáltatásokat, azok árát, a tb által finanszírozott hányadot és a beteg által fizetendő összeget.

A Napi Gazdaságban olvasható, hogy jelenleg csaknem 50-50 kedvezményfajta van életben a vasút-, illetve a Volán-társaságoknál. Várhatóan három-négy kedvezmény: az 50, a 75, illetve a 90 százalékos marad az új rendszerben, de valószínűleg nem szűnik meg a 100 százalékos kedvezmény sem.

Semmi sem lehet jobb érzés, mint a friss levegőt élvezni a pincéből felhozott borral, kellemes társaságban, olyan környezetben, amely nyugalmat, gyönyörű panorámát kínál. Vajon mibe kerül a hazai borvidékeken az idilli hangulat megteremtése? Ennek járt utána a Portfolio.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×