eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Fidesz: felszámoló biztos irányítja a honvédséget

A Fidesz szerint nem szanálni, hanem konszolidálni kell a Magyar Honvédséget, ahol hétezer ember elbocsátására készülnek. Az MSZP jól mozgósítható, modern hadsereget szeretne.

A kormány leépíti a honvédséget - jelentette ki Lázár János, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes elnöke. A politikus szerint félelem és bizonytalanság uralkodik a csapatoknál.

Lázár János az InfoRádióban úgy fogalmazott: az a benyomása, hogy a Magyar Honvédséget nem a honvédelmi miniszter, vagy a vezérkari főnök, hanem egy felszámoló biztos irányítja; a honvédség pedig egy felszámolásra váró őrző-védő kft. a kormányzat szemében.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a Fidesz kész alkotmányossági szempontból is átvizsgálni a kérdést, mert szerintük az alkotmány rendezi azokat a kérdéseket, hogy miért van egy országnak szüksége honvédségre.

MSZP: nem kell népköztársasági hadsereg

Nem lesz népköztársasági méretű hadserege az országnak, bármennyire is szeretné a Fidesz - reagált a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság szocialista tagja.

Vadai Ágnes hozzátette: jól mozgósítható, modern hadseregre van szükség, amely jól végzi munkáját a különböző külföldi missziókban.

Az MSZP parlamenti képviselője közölte: hétfőn a bizottság előtt Szekeres Imre honvédelmi miniszter ad tájékoztatást a honvédséget érintő átalakításokról.

A politikus szerint a kormány azt szeretné, hogy a katonák számára jobb legyen a megélhetés, és kisebb a bürokrácia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×