eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az MSZP szerint a Fidesz több tízmilliárdos kárt okozott

A szocialisták szerint több tíz milliárd forint kárt okozott Magyarországnak a Fidesz azzal, hogy nem támogatta az önkormányzati reformot. Az ellenzéki párt viszont azt állítja, hogy a kormány megszegte az ígéretét.

Varju László frakcióvezető-helyettes elmondta: ezekkel az átalakításokkal nemcsak egy olcsóbb, hanem egy hatékonyabban működő közigazgatást lehetett volna létrehozni.

A politikus emlékeztetett: az Országgyűlés múlt héten nem támogatta a választott regionális testületek létrehozásáról szóló kétharmados alkotmánymódosítási javaslatot.

Arra a kérdésre, hogy az Európai Unió nem teszi kötelezővé a régiók kialakítását, a frakcióvezető-helyettes közölte: az európai uniós források nem települést finanszíroznak, hanem kistérségeket, térségeket.

A Fidesz szerint a kormány megszegte ígéretét

A Fidesz szerint "a Gyurcsány kormány egyetlen szavazatával a 2006. évben 315 milliárd forintot húzott ki a magyar emberek zsebéből".

A párt frakcióvezető-helyettese hozzátette: az MSZP által említett megtakarítás csak 2009-től lett volna érezhető. Répássy Róbert emlékeztetett: a kormány ígéretével ellentétben nem saját magán kezdte a takarékoskodást.

Magyarországon ma a miniszteri illetmény 1 234 262 forint, 2002-ben az Orbán-kormány ideje alatt 461 165 forint volt - közölte a frakcióvezető-helyettes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×