eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

László Csaba: inkább az áfá-t kéne még emelni

Módosítaná a megszorító csomag struktúráját László Csaba, a KPMG adópartnere, volt pénzügyminiszter. A szakember szerint a szolidaritási adó helyett egy százalékkal emelni kellene az áfá-t, és az ingatlanadó kérdését is újra kellene gondolni.

A korábbi pénzügyminiszter szerint megkérdőjelezhetetlen, hogy a költségvetés stabilizálása érdekében szükség van egy olyan csomagra, amely a hiányt érdemben mérsékli.

Az is egyértelmű volt, hogy ezt főleg rövid távon nem lehet csak kiadáscsökkentéssel elérni, így a kormány rákényszerült arra, hogy komoly bevételnövelő lépéseket tegyen meg - hangsúlyozta László Csaba, aki azonban változtatna a megszorító csomag struktúráján.

A cégekre kievetett, a versenyképességet csökkentő szolidaritási adó helyett például inkább az áfát növelné még egy százalékkal a volt pénzügyminiszter, aki úgy véli: az ingatlanadózásban is van még mozgástér.

Bár a megszorító csomagnak több olyan eleme is van, amelyek csökkentik a magyar cégek versenyképességét, László Csaba úgy gondolja: a magyar cégek nem költöznek majd tömegesen a kedvezőbb adófeltételeket kínáló Szlovákiába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×