eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az üdülési csekk is veszélybe került

Módosításra szorul az Új egyensúly programnak az üdülési csekket érintő része, mert jelen állapotában nagy zavart okozhat - mondta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Karácsony Mihály emlékeztetett: a javaslat szerint az üdülési csekk a jövőben csak akkor lesz adómentes, ha azt a munkáltató a dolgozójának vagy nyugdíjasának, és azzal közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának adja.

A munkáltató által a dolgozó javára az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba történt befizetés eddig a minimálbér havi összegéig volt adómentes, 2007-től viszont csak a minimálbér 20 százalékáig.

Gyakorlatilag megszűnhet

Karácsony Mihály közölte: jogszabályi meghatározás szerint az minősül üdülési szolgáltatásnak, amit vállalatok által fenntartott üdülőkben kínálnak.

A szakember szerint ma már a kereskedelmi szálláshelyek vannak többségben a vállalati üdülőkkel szemben, ezért célszerű lenne ezeket is bevonni a rendszerbe.

Karácsony Mihály kifogásolta azt is, hogy az előterjesztésben nem szerepel az a kitétel, miszerint a csekkeket csak belföldi üdülésre lehet felhasználni.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke szerint, ha ezeket nem javítják ki, és így fogadja el a parlament, akkor gyakorlatilag megszűnhet ez a szolgáltatás.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×