eur:
393.09
usd:
367.17
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Nyomoznak a miskolci vízszennyezés ügyében

Nyomozást indít a miskolci ivóvízbázis szennyeződése ügyében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A testület szóvivője közölte: foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt rendelték el az eljárást.

Martossy György elmondta: azt szeretnék kideríteni, hogyan és miért szennyeződött az ivóvíz Miskolcon, és időben tájékoztatták-e a lakosságot.

Közben már csaknem 2900-an betegedtek meg a szennyezett víz miatt a borsodi megyeszékhelyen. Több mint 100 embert kórházban ápolnak.

A miskolci vízbázisba a környéken lévő patakok áradása miatt került szennyeződés; a vízben vírust és fertőzést okozó baktérumokat is kimutattak.

Korábban vizsgálatot rendelt el az ügyben a környezetvédelmi és vízügyi miniszter is.

Persányi Miklós annak ellenére rendelte el a vizsgálatot, hogy Miskolc nem az állami kezelésű vízmű társaság bázisáról látja el a lakosságot ivóvízzel, hanem a bükki karsztvizet használja.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×