eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Józsefváros a bűn fészke a fővárosban

A fővárosban a VIII. kerületben történt tavaly a legtöbb bűncselekmény - derül ki a Legfőbb Ügyészség és a Belügyminisztérium adataiból. A statisztikát ismertető HVG írása szerint a Népszínház utca gettósodik, a Józsefváros pedig több éve a legtöbb bűnelkövetőt kibocsátó fővárosi térség.

Az egységes rendőrségi, bűnügyi és ügyészségi statisztika szerint az ezer lakosra jutó bűncselekmények alapján a főváros V. és VIII. kerületben történt a legtöbb bűncselekmény a tavalyi évben.

Az V. kerületben ezer lakosra 200, a Józsefvárosban pedig ezer lakosra 141 bűncselekmény jutott. A harmadik helyen a IX. kerület áll, 129 bűncselekménnyel.

Az abszolút számokat tekintve magasan vezet Józsefváros, 2.302 bűnelkövetővel, a második Angyalföld 1.648-cal.

A HVG hozta először nyilvánosságra a megjelenés előtt álló jelentést. A lap az adatokra hivatkozva azt írja, hogy a Józsefvárosban minden 34. helybeli ellen indult büntetőeljárás.

A lap megjegyezi, hogy kirajzolódni látszik a Népszínház utca gettósodása.

A rendőrkapitány másképp látja

A VIII. kerületi kapitány nem így látja a helyzetet. Perlaki Attila szerint nem történt több bűncselekmény a kerületben, csak sokkal több a felderített bűncselekmény.

Perlaki Attila hozzátette: az elmúlt időben a nagyobb piacokon többször tartottak ellenőrzést és sok eljárást indítottak szerzői jogok megsértése vagy hamis áruk árusítása miatt.

A kapitány megjegyezte azt is: a térfigyelő rendszer hatására csökkent a gépkocsilopások száma a kerültben.

Perlaki Attila azzal sem ért egyet, hogy gettósodna a Népszínház utca.

Segít a térfigyelés

A Belügyminisztérium bűnmegelőzési főcsoportfőnöke a statisztikai adatokra hivatkozva elmondta: a kerületekben továbbra is sok vagyon elleni, illetve garázda jellegű bűncselekmény történik.

Hegedűs András úgy látja: a térfigyelő rendszerek alkalmazásával csökkenthető a bűncselekmények száma.

A statisztikai adatok szerint a legtöbb vagyon elleni bűncselekmény az V. kerületben történt. A második helyen a VIII. kerület, a harmadik helyen pedig az I. kerület áll.

A legkevesebb vagyon elleni bűncselekmény a XX., a XVI., és a XV. kerületben történt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×