eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Alkotmánybíróság elé kerül a kötelező kamarai tagság

Ismét az Alkotmánybírósághoz fordult az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke a kötelező szakdolgozói kamarai tagság eltörlése érdekében.

Cser Ágnes az InfoRádióban elmondta: azt kéri a testülettől, hogy nyilvánítsa az alaptörvénnyel ellentétesnek azt a 2003-ban hozott jogszabályt, amely kötelező kamarai tagságot ír elő az egészségügyi szakdolgozók számára.

Cser Ágnes hozzátette: azt kifogásolják, hogy a csaknem 500 ezer közalkalmazott és 200 ezer köztisztviselő közül kizárólag az egészségügyi szakdolgozók számára írják elő a kötelező kamarai tagságot.

Az érdekvédelmi szövetség vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi ÁNTSZ-szolgálatok mindenhol "offenzívába kezdtek" a kötelező beléptetés érdekében, azzal fenyegetve, hogy elveszítik a működési engedélyüket azok az egészségügyi intézmények, ahol nem kamarai tagok a dolgozók.

Soron kívüli eljárást kért

Cser Ágnes úgy vélte, hogy ezzel az amúgy is rosszul fizetett egészségügyi dolgozók még hátrányosabb helyzetbe kerülnek.

Szólt arról is, hogy az április 20-án küldött beadványban soron kívüli eljárást kért az ügyben az Alkotmánybíróságtól.

A törvény szerint januártól kell csatlakozniuk a nővéreknek és az ápolóknak a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarához.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×