eur:
394.61
usd:
369.74
bux:
65742.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A globális felmelegedés miatt volt árvíz?

A vízügyi tárca helyettes államtitkára szerint a globális felmelegedéssel összefüggő tényezők idézték elő a Dunán és a Tiszán az elmúlt 42 napban kialakult kritikus helyzetet.

Varga Miklós helyettes államtitkár hozzátette: a klímaváltozás miatt egyre szeszélyesebbé válik az időjárás, ezért a jövőben a mostaninál nagyobb áradásokra lehet számítani.

A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatási ügyeletese közben arról számolt be, hogy a térségben továbbra is több mint háromezer ember dolgozik a gátakon.

Fodor György emlékeztetett: a kormánydöntés értelmében kedden 15 órától megszűnt a rendkívüli árvízvédelmi készültség. Most 329 kilométeren harmad-, 147 kilométeren pedig másodfokú a védekezés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×