eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kezdődik a szúnyogirtás a fővárosban

Idén több szúnyog van Budapesten, mint tavaly volt. Az ÁNTSZ szerdán kezdi meg a fővárosi szúnyogirtást. Főleg a Duna környékét permetezik repülőről - mondta el az InfoRádióban az intézet osztályvezető főorvosa.

A szakemberek először a lárvákat akarják elpusztítani. A biológiai irtás, amelyet a Luppa-szigeten, az Óbudai-szigeten, a Népszigeten és a Molnár-szigeten végeznek el, az emberekre semmilyen veszélyt nem jelent - közölte Szántai Károly.

Ha az időjárás engedi egy hét múlva kémiai irtással folytatja az ÁNTSZ a szúnyogok elleni védekezést. A vegyszer a repülő rovarokra hat, ezért erről már értesítették a környék méhészeit.

Mivel idén sokkal több szúnyog lepte el a fővárost, mint tavaly, ezért nagyobb területen, összesen 650 hektáron irtják a rovarokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×