eur:
394.5
usd:
369.71
bux:
65195.4
2024. április 19. péntek Emma

Thorpe: hitelek nélkül rosszabbul élnének a magyarok, mint négy éve

A BBC budapesti tudósítója szerint az elmúlt években felvett hitelek nélkül a magyarok rosszabbul élnének, mint négy évvel ezelőtt. Nick Thorpe az InfoRádiónak adott interjúban kitért arra is, hogy az SZDSZ programjának megvalósítása és identitásának megőrzése lesz a következő napok és évek egyik fontos kérdése.

A BBC budapesti tudósítója szerint a magyaroknak, 16 évvel a rendszerváltozás után elegük van abból, hogy noha keményen dolgoznak, sokkal rosszabbul élnek, mint egy átlagos dél-, vagy nyugat-európai.

Az InfoRádió kérdésére válaszolva Nick Thorpe úgy vélekedett: a Fidesz "rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogenje részben azért nem talált célt, mert a magyar lakosság a korábbinál könnyebben juthatott hitelhez, és ez javította az életszínvonalat.

A kölcsönök nagy része devizahitel, ami veszélyes lehet abban az esetben, ha a forint árfolyama jelentősen gyengül  - tette hozzá az újságíró.

Milyen szerepe lesz az SZDSZ-nek?

A balatonőszödi koalíciós egyeztetések kapcsán Nick Thorpe az adórendszer, az egészségügy és az oktatás területén számít élesebb vitákra, mivel a két párt programja között ezeken a területeken vannak a legnagyobb különbségek.

A BBC budapesti tudósítója szerint érdekes lesz, hogy a következő ciklusban sikerül-e az SZDSZ-nek újra megtalálnia az identitását, és megvalósítani a programját.

Az előző két MSZP-SZDSZ kormányban egy-két pont kivételével a szabad demokratáknak nem igazán sikerült elképzeléseiket érvényre juttatni - tette hozzá Nick Thorpe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×