INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Újraélesztés és infúzió a motoron

Infostart / InfoRádió
A próbaüzem igazolta a motoros mentőszolgálat létjogosultságát - mondta el az InfoRádiónak a Motoros Mentőszolgálat vezetője. Dr. Kunetz Zsombor hozzátette: az Állami Autópályakezelő Zrt. jóvoltából most két új motort szerelhetnek fel.

A motor sok esetben gyorsabban és könnyebben kiérhet egy baleset helyszínére, mint például a mentőautó. Az M0-áson például egy baleset nagyon gyorsan nagy dugókat tud kialakítani, és ha például két kamion áll egymás mellett, akkor ott semmi nem jut át, csak a helikopter és a motoros - mutatott rá Kunetz Zsombor.

A Motoros Mentőszolgálat vezetője szerint egy ilyen jármű olyan nagyméretű eszközökkel, mint például a hordágy, nyilván nincs felszerelve, de egyébként egy nagyon magasan felszerelt mentőegységről van szó: korszerű újraélesztő eszközzel, EKG-val, légút-biztosító eszközökkel, gyógyszerekkel, infúziókkal, és minden mással, amire egy balesetnél szükség lehet.

A motoros mentőt azonban nem csak nehezen megközelíthető helyeken vetik be a mentőautó kiérkezéséig. Akkor is használható, hogy ha egy mentőegység olyan esettel találkozik, amely meghaladja a képesítését. Ilyenkor kisegítő egységként működhet a motoros mentő.

A motoros mentőszolgálatot 13 motoros múlttal rendelkező mentős látja el részállásban. A szigetszentmiklósi és a gödöllői autópálya-mérnökségeken reggel 8-tól este 8-ig tartanak ügyeletet.


A címlapról ajánljuk