INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Ki épít gátat a Rómain?

Infostart / InfoRádió
Óbuda vezetése azt javasolja, hogy a Hajógyári-sziget déli részére konferencia- és szabadidőközpontot tervező cég közúti alagút helyett inkább a Római-part gátépítésébe szálljon be. Demszky Gábor azonban azt mondta: ehhez újra kellene kezdeni a tárgyalásokat, és akkor a héten nem dönthetne a fővárosi közgyűlés.

Tarlós István kerületi polgármester az InfoRádiónak elmondta, hogy ha a beruházó gáttal megvédi az eddig ártérnek számító Hajógyári-szigetet, akkor ennek duzzasztó hatása a Római-parton jelentkezik.

Szerinte a szállodát és a szórakoztató központot megóvó gátakat nem kellene közpénzből megépíteni. Mint mondta, a beruházó 3 milliárd forintot fordít a szigetre átvezető alagútra, ezt az összeget azonban védművek építésére is fordíthatná.

Demszky Gábor szerint épül védmű a sziget déli részén és a Római-parton is a következő négy évben. A főpolgármester az InfoRádiónak elmondta, hogy a kerület, a főváros és a befektető közötti háromoldalú megállapodás tervezete nem tartalmazza azt, hogy a beruházó a Római-parton építsen gátat, és ha ehhez Óbuda ragaszkodik, azzal felboríthatja az egyezséget.A címlapról ajánljuk