eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Dávid Ibolya: földindulásszerű változások a jobboldalon

Az MDF elnöke a hitelességet és az elvszerűséget nevezte a legfontosabbnak. Dávid Ibolya elnök szerint az elkövetkező években a párt minél nagyobb részt szeretne vállalni a jobboldalból.

"Mindazok, akik ránk szavaztak, nem fognak csalódni az MDF-ben" - jelentette ki értékelő beszédében Dávid Ibolya elnök, aki hozzátette: "tágra nyitjuk kapuinkat, és várjuk a fiatalokat is".

Az MDF vezetője úgy vélte, hogy nagyarányú átrendeződés előtt áll a jobboldal, meg kell kezdeni a célok és módszerek újragondolását. "A hazai és nemzetközi közvélemény jó ideje érzi, hogy útvesztőbe tévedt a jobboldal" - jelentette ki.

Dávid Ibolya nem tartja kizártnak, hogy földindulásszerű változások lesznek a jobboldalon. "Az MDF nem haszonélvezője, hanem az elindítója a változásoknak" - tette hozzá.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MDF választói világosan meghatározott értékek (többek között a család, a korszerű konzervativizmus, a hagyományok, az európai keresztény kultúra és a rá jellemző stílus) mellett foglaltak állást.

Dávid Ibolya szerint a Fidesz nem azzal veszített, hogy a két forduló között bűnbakot keresett, a folyamat évekkel ezelőtt kezdődött, amikor a párt a barátai ellen fordult, amikor önző hatalmi centrumot épített, amikor a természetes sokszínűséget próbálta egyszínűsíteni.

Az MDF az elmúlt négy évben helyes politikát követett, a sokszínűség, a többféle gondolatok helye és ideje érkezett el - mondta Dávid Ibolya, aki szerint a párt kritikus és kérlelhetetlen szerepre készül, de konstruktív ellenzék lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×