eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Gyurcsány: a cél, hogy egész Magyarország nyerjen

"Győztünk. A győztes felelőssége azonban az, hogy a győzelemmel egész Magyarország nyerjen" - kezdte beszédét a szocialisták miniszterelnök-jelöltje.

"Olyan országot kell teremteni, amelyben büszke lehet bárki a választására. Mert, végső soron van valami, ami fontosabb az önmagában álló pirosnál, narancssárgánál, kéknél és zöldnél, a piros-fehér-zöld trikolór" - mondta Gyurcsány Ferenc a Köztársaság téren, a szimpatizánsok előtt.

"Amit nyertünk az nem elsősorban hatalom, hanem felelősség és lehetőség, amelyet 10 millió magyar nevében 15 millió magyar érdekében kell felhasználni" - tette hozzá.

"Hiszek Magyarországban, hiszek a kézfogás erejében, hiszek az összekapaszkodás elkerülhetetlen törvényszerűségében" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: "megértettük, hogy mi a dolgunk, teremtenünk kell egy jobb, igazságosabb, élhetőbb országot, egy új Magyarországot".

John F. Kennedy amerikai elnök híres beiktatási beszédére utalva Gyurcsány Ferenc kijelentette: "hiszem, hogy érti Magyarország, hogy sok-sok év után, amikor úgy tettük fel a kérdést: mit kaphatunk a nemzettől, ma már tudjuk, hogy legalább olyan egyértelműen meg kell kérdeznünk: mit adhatunk a nemzetnek". Ha ezt érti az ország, akkor sikeres, erős Magyarországot lehet teremteni - mutatott rá Gyurcsány Ferenc.

"Köszönöm a liberálisoknak, hogy soha egy pillanatig nem hagytak minket cserben" - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: "bár a két párt között vannak véleménykülönbségek, van, ami a vitáknál fontosabb: a közös nemzeti felelősség, és az akarat, hogy folytassa a koalíció amit elkezdett".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×