eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György

Újabb árhullám a láthatáron?

Van esély arra, hogy a Dunán egy második árhullám is levonul. Jelenleg is több mint 1.300 kilométernyi szakaszon van érvényben harmadfokú, és csaknem 160 kilométeren rendkívüli árvízvédelmi fokozat. A Duna lassan apad, délután 3 órakor 852 centiméteren állt Budapestnél.

A budapesti polgári védelem vezetője az InfoRádióban azt mondta: a következő napokban várhatóan nem emelkedik a Duna, a folyó ugyanis Németországban már sokat apadt. Később azonban a vízgyűjtő területeken lehulló csapadék függvényében ismét növekedhet a vízszint.

Elmondta azt is: Budapesten eddig több mint 600 ezer homokzsákkal védekeztek az árvíz ellen. A Római-parton megállt a szivárgás, a csatornákból azonban még mindig gyakran tör fel a víz a város több pontján.

Az ÁNTSZ segít fertőtleníteni

Az ÁNTSZ segítséget nyújt az árral elöntött házak fertőtlenítéséhez - tájékoztatta az InfoRádiót az ÁNTSZ kommunikációs főosztályvezetője. Taszári Ilona elmondta: mindenütt ellenőrzik az ivóvíz minőségét, és ha kell, zacskós vízzel váltják ki a helyi kutakat.

Komárom és Vác térségében van több olyan település, ahol nem iható a vezetékes víz. A tisztiorvosi szolgálat nem tud arról, hogy bárki megbetegedett volna a rossz minőségű víz miatt.

Taszári Ilona azt is közölte: az árhullám levonulása után mindenhol segítséget nyújtanak a fertőtlenítéshez.

Érkeznek az adományok

A Katolikus Karitász takarókat, ágyneműket és tisztasági felszerelést tartalmazó csomagokkal segíti a kitelepítetteket. A védekezőknek pedig ásványvizet vittek.

Az evangélikus egyház ötmillió forintot juttat el az árvíz miatt bajba jutottaknak, és felajánlotta a húsvéti perselypénzt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×