eur:
389.07
usd:
361.82
bux:
68498.04
2024. május 8. szerda Mihály

Túl a nehezén?

Szerdán kevéssel éjfél után tetőzött a Duna Budapestnél 861 centiméteres vízállással, a gátak jól bírják a terhelést. 2002-ben is "csupán" a 848 centimétert érte el a vízszint.

Az éjszaka rendkívüli esemény nem történt, sehol nem volt gátszakadás - tájékoztatta az InfoRádiót Dobson Tibor Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség szóvivője.

A gátak és az árvízi kapuk jól bírják a terhelést, nagyobb szivárgások a legkritikusabbnak minősített Római-parton nincsenek.

A Dunán Budapestnél a következő napokban lassú apadás várható és az áradó folyó valószínűleg a jövő hét második felére húzódik vissza a rakpart vízszintjére.

A folyó Visegrádnál már 6 centimétert apadt, ám ennek ellenére néhány helyen folytatják a töltések megerősítését - mondta az InfoRádiónak Visegrád polgármestere, Hadházi Sándor.

Az éjszaka intenzív védekezés folyt a város több részén is: a Batthyány téren magasították az aluljárók körül korábban homokzsákokból kialakított védelmi vonalat, hogy a feltörő víz ne juthasson le az aluljáróba.

A csatornákból a III. kerületben is feltört a víz az úttestre, mintegy 15 centiméter magasságú víz borítja az utat, több szakaszon egy sávra szűkítették a közlekedést. Aquincumnál szintén vízátfolyások keletkeztek az utakon.

A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a főváros közlekedésében az előző napokhoz képest szerdán nem várható változás, a 2-es villamos viszont a Közvágóhídtól a Boráros tér helyett az Erzsébet-híd pesti hídfőjéig közlekedik.

Országszerte a kitelepített emberek száma szerdára 549-re nőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Egyre több német politikus válik súlyos támadások áldozatává – Mégis mi történik Európa legerősebb országában?

Egyre több német politikus válik súlyos támadások áldozatává – Mégis mi történik Európa legerősebb országában?

Az elmúlt napokban több súlyos fizikai támadás is ért német politikusokat; a vezető kormánypárt, az SPD európai parlamenti képviselőjét meg is kellett operálni egy múlt pénteki drezdai incidenst követően. A német politikusok elleni támadások száma az elmúlt években látványosan megnőtt, a statisztikák szerint a zöldpárti politikusok szenvedik el a legtöbb atrocitást. A drezdai támadás hátterében egy zömmel fiatalokból álló szélsőjobboldali csoport sejlik fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×