eur:
390.17
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Heteken belül véres árharc várható

Egyelőre vihar előtti csend honol a sonkagyártók és a kereskedők körében, de lapinformácók szerint az idei húsvét is az elkeseredett árharc jegyében telik majd el. A magyar gyártók elsősorban a szlovák importhústól tartanak.

Egyelőre a legnagyobb békességben készülődnek a sonkagyártók és -kereskedők az idén is "véres" árharcot ígérő húsvéti sonkavásárra - írja a Népszabadság. Az akciókról még nem érkeztek hírek, arról viszont számos, hogy az állat-egészségügyi szakemberek nap mint nap titkos húsraktárakat lepleznek le. A lap információi szerint az egyik szlovák-magyar agrárminiszteri találkozón is szóba került már, hogy a magyarok "nem szeretnék", ha megismétlődnének a tavaly történtek, amikor az olcsó szlovák áruval "letörték" a hazai árakat. Bár még nem hallani híreket a szlovák sonkadömpingről, mégis várható, hogy északi szomszédunk húsosai 1-2 millió kiló füstölt árunak szeretnének piacot találni a húsvéti szezonban Magyarországon.

A Magyar Nemzet szerint a jelenlegi kétszeresére nőhet a vezetékes víz díja, amennyiben nem teremtik meg az ágazat tizenöt éve esedékes törvényi szabályozását. Egyre több önkormányzati közműcéget privatizálnak, ami tovább növeli az ivóvízellátás körüli zavart.

A Világgazdaság arról ír, hogy áprilisban minden olyan tőzsdei társaság megtartja közgyűlését, amelyik eddig nem tette meg, határozatot hozva arról, mennyi lesz ebben az évben a részvényeseknek fizetett osztalék. Az Állami Nyomda az elmúlt napokban döntött arról, hogy 510 forintot fizet ki minden részvényre.

Az OTP Bank becslése szerint, a lakossági hitelek állománybővülésének túlnyomó többségét az idén is devizahitelek hozzák - írja a Napi Gazdaság. Az ügyfelek zöme már számol a kockázatokkal is, az OTP által az elmúlt másfél hónapban folyósított hitelek több mint 40 százalékát árfolyamgarantált hitelek tették ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×