INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mire szavazna az SZDSZ?

Infostart / InfoRádió
Szerdán még úgy tűnt, hogy az SZDSZ is támogatja a láncszavazás elleni törvénymódosítást egy rendkívüli parlamenti ülés keretében; csütörtökön azonban már azt mondta a szabad demokraták első embere: ha összeül az Országgyűlés, nem szavazzák meg a napirendet.

Szerdán a láncszavazás lehetőségének kizárása miatt tartott egyeztetést az országos listát állító tíz párt, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökének jelenlétében.

Szigeti Péter, a testület vezetője a tanácskozás után azt mondta: a törvény módosítása kevesebb problémával és megnyugtatóbban rendezhetné a kérdést, mintha csak az OVB állásfoglalása lenne az irányadó.

Szerdán még az SZDSZ is módosított volna

A szerdai egyeztetésen mindegyik párt egyetértett azzal, hogy ha az OVB nem tudja megoldani a kérdést, készek a törvénymódosításra egy jövő heti rendkívüli parlamenti ülésen. Akkor ezt az álláspontot képviselte Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke is.

Jelenleg azonban úgy tűnik, az SZDSZ jövő héten nem szavazná meg a törvénymódosítást. Kuncze Gábor pártelnök-frakcióvezető ugyanis azt mondta: nem támogatják a napirendet.

"Elmegyünk, nem támogatjuk a napirendet, és el fogjuk mondani, hogy a csalás vádjára nem az a megoldás, hogy barkácsolunk a törvényeken, hanem az, hogy mindenki tartsa be az írott és íratlan szabályokat, tartsa tiszteletben a választásokat, és vesse alá magát a választók döntésének" - indokolta álláspontját az SZDSZ miniszterelnök-jelöltje.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk