eur:
392.8
usd:
366.22
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

MDF: Egyelőre csak egy napra, de menekül a középosztály

Tarthatatlan, hogy a rossz adórendszer elől a magyar középosztály inkább a környező országokba menekül, és ott költi el keresetét - jelentette ki az MDF országos választmányának elnöke. Katona Kálmán közölte: pártja küzd a középosztály megerősítéséért és a hátrányos adórendszer megreformálásáért.

Az MDF szerint a középosztály menekül, egyelőre azonban csak egy-egy napra, amikor elmegy valamelyik környező országba, és már nem csak benzint, vagy ruhát, de élelmiszert is ott vásárolt, így bújva ki a magyar adórendszer alól.

"Az egy napos menekülés egy jelzés" - mondta Katona Kálmán az InfoRádiónak, hozzátéve, hogy remélik, nem lesz belőle hosszabb távú menekülés. Az MDF erre a jelzésre reagálva hívja fel a figyelmet arra, hogy a magyar adórendszer most már minden környező országnál jobban drágítja a magyar termékeket.

"Az MDF által ajánlott egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó egy lépés lenne abba az irányba, hogy Magyarországon legyen érdemes elkölteni azt, amit az ember megkeres" - vélekedett Katona Kálmán.

Az MDF programjának központi eleme a középosztály megerősítése - hangsúlyozta a párt országos választmányának elnöke. Katona Kálmán szerint ezért szorgalmazza pártja a megtakarítási kedvet csökkentő adók és az örökösödési illeték eltörlését, legalább az egyenes ági rokonok között.

Katona Kálmán az InfoRádió kérdésére elmondta: az MDF azt tekinti a középosztályhoz tartozónak, akinek munkája van, aki megtakarít, és aki részt vesz a közéleti tevékenységekben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×