eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: a Fidesz albérletbe adná a vidéket

A miniszterelnök szerint a Fidesz albérletbe akarja adni a mezőgazdaságot, mert egy érdekvédelmi szervezet jelölheti egy esetleges Orbán-kormány agrárminiszterét. A Fidesz szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormánynak is tagja volt több érdekvédő.

Közjogi abszurdnak nevezte a kormányfő Orbán Viktor bejelentését, miszerint ha a Fidesz alakít kormányt, akkor a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) tehet javaslatot az agrárminiszter személyére.

A miniszterelnök szerint az alkotmányosság és a közjogi felelősség csorbítása, hogy a Fidesz csak az agrárvilág egyik szegmensét képviselő érdekvédelmi szervezettel kötött szövetséget, noha a kistermelőkkel, az őstermelőkkel, a családi gazdaságokkal és a társas vállalkozásokkal is foglalkozni kell.

Gráf József ismét bizalmat kaphat

Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz albérletbe adná a vidéket és a mezőgazdaságot.

A kormányfő megismételte: ha az MSZP nyeri a választást, akkor Gráf József marad a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter.

Gráf József a párt mezőgazdasági programját ismertetve elmondta: piacot kell teremteni a legfontosabb hazai agrártermékeknek és tőkét kell juttatni a termelői szerveződéseknek.

Fidesz: a jelenlegi kormányban is vannak érdekvédők

A Fidesz gazdaprogram-szóvivője szerint a Medgyessy-Gyurcsány kormányban is vannak érdekvédők. Font Sándor az InfoRádióban közölte: a Külügyminisztérium politikai államtitkára, Bársony András korábban a nyomdaipari szakszervezet vezetője volt.

Font Sándor hozzátette, a Magosz a legnagyobb agrár-érdekvédelmi szervezet, és az általuk kidolgozott program attól hiteles, hogy a gazdák írták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×